PANORÀMICA DES DE LA SERRA DELS PLANS

PANORÀMICA DES DE LA SERRA DELS PLANS
PANORÀMICA DES DE LA SERRA DELS PLANS

dilluns, 11 de febrer del 2013

GURUGÚ

EL GURUGÚ
MARCADA EN WIKILOC: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=3974071

Als peus del Mas de la Volta de Prits, en la partida de Bugaia de Baix, i sota els peus dels riu de Serra, s’alça el cabeç del Gurugú, nom molt poc conegut, amb una altitud de 714 metres.
Està envoltada per una carretera que comença en la partida de Sot i acaba en el mas de les Llenques.
No hi ha un camí específic per muntar, ni té eix geodèsic. A més, al no tenir cap muntanya davant, els aires de la mar, estant fent que els pins caiguen a terra.
Als peus del Gurugú, pràcticament en el llit del riu Serra, es troba una de les fonts més boniques i amagades de Xixona, la Font de la Volta, amb un alcavó de 20 metres que acaba en dues bassetes on brolla l’aigua.
El nom de la muntanya Gurugú potser s’haja agafat per la semblança a altra muntanya.
«Nom castellà d'una muntanya (de fet un volcà extingit) el puig de la qual forma el punt més alt de la península del cap de les Tres Forques, a la costa nord de Marroc, al costat de Melilla. En realitat es tracta de dos puigs, el de Kol-la i el de Basbel. El conjunt muntanyós on es troba es la serralada de Nador. L'altura és de 890 metres i des del cim es domina una vista de Melilla, de Nador i de la Mar Chica.
El Gurugú fou objecte de forts combats en la campanya de 1909 entre espanyols i cabilencs. Aquestos combats van ser molt impopulars i van ser una de les causes de la Setmana Tràgica; el 27 de juliol de 1909 van culminar amb el desastre del barranc del Llop. Fins el 2007 a aquesta muntanya s'hi amagaven sub saharians que esperaven per poder entrar a Melilla»[1].




[1] Tret de Viquipèdia.

VISTES DES DEL GURUGÚ
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada